Inspiratie


"Er is meer tussen hemel en aarde." . . . "Alles is met alles verbonden." . . . "Vergeldt geen kwaad met kwaad."

Zomaar drie uitspraken, die iedereen kent. Of in ieder geval gehoord heeft. Er naar leven lukt soms, maar zakt ook vaak weer weg in de drukte van alledag: werk en gezin, huis en tuin, eten en tv kijken, internetten.
Als er dan iets voorvalt wat ons niet zo bevalt, is onze eerste reactie vaak een directe reactie - zonder bespiegelend te zijn of zonder zo'n uitspraak van hierboven in gedachten mee te laten tellen. Dan is ook (meer of minder) boosheid of ge´rriteerdheid eigenlijk heel normaal en geaccepteerd. Niks mee mis, eigenlijk.
Maar regelmatig realiseren we ons achteraf, dat we het ook anders hadden kunnen doen. Vriendelijker, met meer begrip, met meer mededogen, met meer "hart", met meer liefde. Achteraf dus, als het eigenlijk al voorbij en te laat is.
Het is ook niet onze cultuur, onze leerschool geweest, om vanuit dergelijke inspiratie ons leven te leven.
Willen we dat wÚl kunnen, dan dienen we daar echt ons best voor doen. Dan is het net als trainen - of fitnessen: elke dag tijd aan besteden. In overgave en met al onze aandacht. Aan wat? Het gaat om "in liefde" zijn en "vanuit je hart" leven. Of je nu mediteert, of aan yoga doet, of grondingsoefeningen doet of mindfulness, of wandelt of in de aarde wroet, maakt niet uit.
Als je maar je weg vindt naar je hart, je intu´tie, je liefde.

We kunnen wel zeggen: het is verre van gemakkelijk, maar op den duur loont het zeker de moeite . . . . echt waar.
Inspiratie hiervoor doen we op bij mensen als prof. Henri van Praag, Thich Nhat Hahn, Jaap Hiddinga, Erik Berglund, Drunvalo Melchizedek. Om er een paar te noemen. Maar ook, en niet in de laatste plaats, bij veel van onze cursisten en cliŰnten . . . van alle leeftijden wel te verstaan . . .
                                                                                                            Later meer . . .