Balanskaartjes
Inmiddels zijn er zo'n 60 verschillende kaartjes gemaakt,
waarop f een eenvoudig uit te voeren oefening staat, f een mantra f een mudra. Op de ene zijde staat een illustratieve foto, aan de andere zijde een korte tekst die de oefening beschrijft.
Een set kaartjes is het eenvoudigst als volgt te gebruiken: op het moment dat er behoefte is aan een energetische oefening, trekt men blind n kaartje uit de stapel kaartjes. Dit blijkt dan ook de juiste oefening te bevatten die op dt moment het best van toepassing is.
Wanneer is er behoefte aan een energetische oefening?
Dat kan heel divers zijn. Zoals op het moment dat men zich fysiek iets uit balans acht, dat men een vage klacht heeft, dat men
zich niet lekker in zijn/haar vel voelt zitten.
Maar ook als dagelijks onderdeel van de energetische hygine: zoals men zich, aan het begin van de dag, douchet of wast, zo
kan men ook een paar kaartjes trekken en de oefeningen doen.
Of rondom een meditatie, of vlak voor een spannend moment,
zoals een vergadering, bespreking, voordracht enzovoort.
De oefeningen dienen hetzelfde doel (de energetische balans herstellen), maar lopen via verschillende wegen. Een aantal zijn grondingsoefeningen, andere dienen om stress te verminderen, weer andere herstellen de balans van het energie systeem door meridianen beter te laten doorstromen, laten spieren ontspannen of bevorderen een goede gemoedsrust - om enkele belangrijke te noemen.
Een set balanskaartjes bestaat uit een basisset van 16 stuks, aangevuld met 9 kaartjes "speciaal op maat".
Er is ook een set voor gebruik in de klas, bestaande uit 25 kaarten op A5-formaat.