In mijn praktijk ‘Cabinet Marike’ te Montayral, ben ik werkzaam als kinesioloog.

DE PRINCIPES VAN TOEGEPASTE KINESIOLOGIE :
Iedereen is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen gezondheid. Soms ben je echter niet in staat die verantwoordelijkheid ook te dragen. Je bent 'uit balans'. De energie in je lichaam en je leven stroomt niet overal vrij door. Daardoor kun je niet bij je eigen 'weten' en kracht komen. Door goed naar je zelf en je lichaam te luisteren, de signalen van je lichaam te leren kennen en zo je eigen lichaamstaal te (leren) verstaan, weet je wat te doen om weer 'in balans' te komen.

Als je in balans bent kan de energie in je lichaam weer vrij stromen. Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Je zit lekkerder in je vel en je kunt de controle over jezelf en je leven weer terug pakken.
Goed naar jezelf en naar je lichaam te luisteren, dat hebben wij helaas in de loop van ons leven grotendeels afgeleerd. Hele jonge mensen kunnen & doen het nog 'van nature', maar daarna wordt het snel minder.

De 'spiertest' is een manier om op zeer direkte wijze met je lichaam te communiceren. Daarmee zoeken we samen naar wat ervoor zorgt dat je zo uit balans bent, dat je energie niet doorstroomt en op welke manier we dat kunnen herstellen. We gaan op zoek naar oorzaken van problemen. Zo krijg je inzicht in achtergronden van je klachten. Je leert weer bij je eigen kracht en (lichaams)wijsheid te komen. En je krijgt inzicht wat je anders kunt gaan doen, zodat je niet meer in dezelfde valkuil(en) hoeft te stappen.
In mijn praktijk voor toegepaste kinesiologie werk ik, Marike, met dit principe.
Ik werk niet alleen vóór en mèt mensen, mijn methode is ook toepasbaar voor dieren. In mijn praktijk zijn ook paarden, ezels, varkens, schapen, honden en katten met succes behandeld.

De aandoeningen waarvoor mensen bij mij op consult komen zijn heel divers. Soms is het verstandig om eerst een arts te laten diagnosticeren. Ik werk dan ook veel samen met huisartsen.

Met kinesiologie kun je vaak veel verbeteren aan:
★ Fysieke klachten
★ Leerproblemen zoals dyslexie
★ ADHD
★ Bedplassen
★ Allergieën
★ Verslavingen
★ Stress en stressgerelateerde klachten
★ Burn-out
★ Vermoeidheid
★ Examenvrees
★ Faalangst
★ Hyperventileren
★ Hooggevoeligheids problematiek
★ enz.

De gebruikte technieken:
★ Touch for Health
★ Stress Release
★ Three in one concept
★ Edu-kinesiologie
★ Neurologische organisatie technieken (NOT)
★ Cranio Sacrale ontspanningstechnieken
★ Orthomoleculaire Geneeskunde
en tal van andere kinesiologische technieken.

Tijdens de sessies maak ik gebruik van :
★ Stenen (mineralen)
★ Etherische oliën
★ Bloesemremedies
★ Voedingssupplementen
★ Visualisaties
★ Geluid: klankschalen, bellen en stemvorken
★ Kleuren
★ Universele liefde

CONSULTEN
Een consult duurt ongeveer een uur. Het aantal benodigde bezoeken is afhankelijk van het probleem.
In de praktijk werkt Marike soms met Vitalis of Floor. Vitalis ligt bij werken op afstand (m.n. bij cliënten uit Nederland) op de behandeltafel als 'plaatsvervangende', en Floor komt regelmatig vertalen tussen Frans en Nederlands.

Voor meer informatie:[. . .]