Het is een zeer bewuste keuze om hier, op het platteland, in Frankrijk, te gaan wonen. Na ons leven in de stad zochten we een ruimere, stillere en schonere plek. Voor ons aller welzijn. Juist ook omdat het overeenkomt met het kinesiologisch werk dat we doen.
We ervaren de mensen hier als vriendelijk en gastvrij, de ruime omgeving als energetisch schoon, er is méér natuur, zeer weinig industrie.
En het opzetten van een nieuw centrum inclusief praktijk, in een parkachtige omgeving met veel verschillende soorten bomen, met veel soorten zelf gekweekte groenten, met diverse dieren is nog steeds een inspirerende uitdaging - inclusief het renoveren van de bestaande bebouwing uit 1847.

Op deze plek zoeken we een balans tussen lichaam en geest. We hebben zeer diverse levens geleid, die stuk voor stuk bijdragen aan waar we nu staan. Het doel was en is om ons 'ware zelf' te vinden en van daaruit te leven en werken. Waar we tegen aan lopen wordt opgespoord en 'begrepen' zodat de weg wordt vrij gemaakt, en teleurstellingen / verdriet / pijn worden geheeld.

Klinkt aardig, maar dit is zeker niet altijd gemakkelijk.
Hoe we dit doen :
- Kinesiologie is een integraal onderdeel van ons dagelijks leven. Niet alleen voor werk, maar ook in ons privéleven. Er gaat geen dag voorbij zonder balans. Voor onszelf, de dieren maar ook de planten. Het is een prachtige set technieken waarvan de resultaten ons elke dag verbazen. Lees hier wat kinesiologie precies is.
- We zijn er steeds meer van overtuigd, dat toeval niet bestaat. We bemerken dat als we zorgen voor een goede energetische hygiëne, alles gemakkelijker wordt. Het lijkt erop dat we iets subtiels kunnen gewaarworden, iets subtiels, wat ook een belangrijke rol speelt in het leven. We noemen het waarnemingen uit 2 werelden, verwijzend naar een zintuiglijke (waarneembare) wereld en een extra-zintuiglijke wereld, ook wel 'intuïtief' genoemd, of 'energetisch'.
- We werken op / aan / met onze 2 hectare en we profiteren ervan. Hier op de campagne vind je ons vaak in de tuin. De dieren worden er verzorgd, we wieden in de moestuinen, onderhouden de gewassen en bloemen, geven ze water, maaien het gras. We gebruiken groenten, fruit en kruiden uit de tuin om in te maken, te koken, om eau de vie van te maken. Het hand-werk dichtbij de aarde geeft ons telkens weer een stevig en gezond gevoel van welzijn.
- We doen vaak oefeningen, en we kiezen die met name uit de Brain Gym, GI-Gong en (edu-)kinesiologie, we zingen mantra's en mediteren.
- Muziek maken is van belang voor ons, en we beoefenen dat bijna elke dag: op contrabas, piano, saxofoon en cello. We hebben muzieklessen in Cahors of online, en spelen in orkesten / big band / harmonie.
- Er zijn veel gesprekken en dieper gaande uitwisselingen - en met lezen & studeren blijven we van ons vakgebied op de hoogte.